Jasper Roubos

Na 17 jaar nu boer te zijn en consumptieaardappelen te telen, is het voor mij inmiddels ook duidelijk geworden als relatief jonge boer, dat extra inzet of opgelegde duurzaamheid niet betaald gaat worden door de markt.

Op mijn bedrijf ontvangen we al jaren veel ambtenaren/ politici/ food bedrijven en boeren, dit doordat het bedrijf Bayer op onze boerderij het ‘Forward Farming’ project draait. Vele discussies over duurzaamheid en over wie dat dan betaald zijn hier gevoerd. Voor mij de conclusie; boeren moeten een waardig handels partner worden. 5000 eigenwijze los staande boeren zijn dat niet. We ontkomen er niet aan, wij moeten ons organiseren!

Sterke landbouw lobby heeft er nu eindelijk voor gezorgd dat er hiervoor mogelijkheden zijn geschept in EU regelgeving. Dit moeten wij oppakken als aardappeltelers. Vandaar dat ik gemotiveerd ben om alle consumptieaardappeltelers te laten organiseren en daarvoor een sterke organisatie op te bouwen zodat we eindelijk een waardig onderhandelingspositie krijgen.

Jasper Roubos

Functie: Voorzitter POC

Jsaper_Roubos_POC