Vergelijk gemakkelijk alle kleine lettertjes met onze ContractTool!

Contracttool

De ContractTool is een samenvatting van alle kleine lettertjes op de contracten van de bekende, grotere afnemers van consumptieaardappels. Alle contracten zijn in detail doorgenomen, om appels met appels te kunnen vergelijken, waardoor onze leden een geïnformeerde keuze kunnen maken met welke afnemer zij in zee willen gaan. Onze leden zien gemakkelijk welke afnemer in hun situatie de hoogste contractprijs bied. Zo maken onze telers de juiste contractkeuze en optimaliseren zij hun omzet.

Gebruik van ContractTool

Voorheen bestond onze contractvergelijker nog een Excel bestand, waar enige basiskennis van MS Excel voor nodig was om de tool goed te kunnen gebruiken. Voor seizoen 2024 is er een professionele online versie ontwikkeld voor leden, welke zeer simpel is om in te vullen, en de teler de mogelijkheid biedt om voor de grotere rassen de verschillende afnemers op prijsniveau, en uitbetaling van verschillende kwaliteiten product te vergelijken. Honderden telers hebben zo al gemakkelijk de verschillende contracten kunnen vergelijken. Om zo hun positie te versterken en rendement te verbeteren.

Ik kijk met de ContractTool naar hoe de industrie onderling beweegt t.o.v. elkaar.

Arno Poels (50), teler uit Merselo

Werking van de Tool

De ContractTool geeft zoals benoemd de contractprijzen weer van de grote afnemers in de consumptieaardappel markt. Deze worden gebaseerd op de precieze data uit jouw situatie. Daarbij worden verschillende gegevens meegenomen:

  • Ras
  • Contract grootte (ton/ha)
  • Leveringsweek
  • Mechanische koeling
  • Gewenste contractduur
  • Gewenste afnemers

Beschikbaarheid van de tool

De ContractTool is beschikbaar voor leden in het ledenportaal onze site. De tool wordt doorlopend bijgewerkt naar aanleiding van nieuwe gegevens die we binnenkrijgen. Naast de ContractTool heeft POC voor haar leden ook een vernieuwde KostprijsCalculator ontwikkeld. Deze calculator biedt helderheid en inzicht aan telers. Samen met een pootgoed vergelijker is deze ook te vinden in het ledenportaal!

Flag_of_Europe

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland