Consumptieaardappeltelers aan het roer bij POC

Consumptieaardappeltelers aan het roer bij POC

Consumptieaardappeltelers aan het roer bij POC

Gepubliceerd op 13 maart 2024

“Regel je eigen verdienmodel” is de grote kop in het artikel met POC in Akkerbouwkrant. Zo schreef Kim Sjoers in het artikel “De contracten en prijzen van consumptieaardappelen worden eenzijdig opgesteld. Dit gebeurt jaarlijks opnieuw. De hoeveelheid aardappelen in de vrije markt wordt steeds kleiner en volatieler, dit geeft druk op de prijzen. Producenten Organisatie consumptieaardappelen (POC) draagt het initiatief over aan de consumptieaardappeltelers.

Als lid van de POC kun jij daar vorm aan geven. Jouw bedrijf wordt onderdeel van een collectief van consumptieaardappeltelers die zich inzet voor jouw belangen. Door krachten te bundelen kunnen we proactief veranderingen aanbrengen in de keten. Zo verkrijg jij een sterkere onderhandelingspositie ten opzichte van (veelal machtige) ketenpartners. Het positieve gevolg is correcte prijsvorming en voorwaarden en dat maakt rendabel aardappels telen weer mogelijk. Ook biedt dit innovatieruimte, waarmee kan worden voldaan aan duurzaam/maatschappelijke eisen.

Met jouw lidmaatschap krijg je direct toegang tot onze Kostprijscalculator en Contracttool, om zo te streven naar optimaal rendement voor jou als teler.