POC Introduceert Gebruiksvriendelijke Online Contracttool voor Consumptieaardappel Telers

POC Introduceert Gebruiksvriendelijke Online Contracttool voor Consumptieaardappel Telers

POC Introduceert Gebruiksvriendelijke Online Contracttool voor Consumptieaardappel Telers

Gepubliceerd op 09 januari 2024

Producenten Organisatie Consumptieaardappelen (POC), een vooraanstaande organisatie gericht op het versterken van de marktpositie en rendement van consumptieaardappelteelt, kondigt met enthousiasme de lancering aan van de geoptimaliseerde Contracttool.

De Contracttool is een waardevol instrument dat alle kleine lettertjes in de contracten van gerenommeerde afnemers van consumptieaardappelen samenvat. POC heeft gedetailleerd onderzoek gedaan naar alle contracten om een gelijkwaardige vergelijking mogelijk te maken. Hierdoor kunnen onze leden weloverwogen beslissingen nemen over welke afnemer het beste bij hun behoeften past.

Geoptimaliseerde versie

Eerder bestond de tool als een Excel-bestand, waarvoor enige basiskennis van MS Excel vereist was. Voor het seizoen 2024 wordt echter een geheel nieuwe online versie ontwikkeld. Deze versie is uiterst gebruiksvriendelijk en biedt telers de mogelijkheid om eenvoudig prijsniveaus en uitbetalingen voor verschillende kwaliteiten producten van diverse afnemers te vergelijken, vooral voor de grotere rassen.

Het gebruik van de Contracttool

De online Contracttool wordt binnenkort beschikbaar gesteld voor leden op de website van POC, waarmee POC haar leden een nog krachtiger instrument biedt om weloverwogen keuzes te maken en hun marktpositie te versterken.

Op de website wordt er door middel van een afteller getoond hoelang het nog duurt voordat de Contracttool live gaat. Ook is er op de website meer informatie te vinden over POC en de contracttool: www.pocnederland.nl